Blog

Volmaakt geboren uit de bron van liefde

In de wereld van de schone schijn is geen volmaaktheid. Dingen worden verdraaid en heldere bronnen ontgonnen. Engelen worden draken en zuiveren van geest, monsters. Omdat wij ons heldere zicht verloren waren konden wij dit niet zien gebeuren. We waren blind geworden voor de werkelijkheid en we zagen onszelf als onvolmaakt.

Lees meer »

Duizenden lichtjes en jij bent er één van

Het is Midwinter op aarde, tijd van afbouw en wederopbouw, afscheid en weerzien. Het betreft het ritme van de kosmos, de adem van de natuur. We worden bevangen door een eeuwigdurende gelukzaligheid wanneer we beseffen dat deze golfbeweging nooit stopt. Ieder van ons mag zich mee laten stromen met de golven van deze kleurrijke kosmische oceaan.

Lees meer »

Ascensie is essentie; interview met dr. Annine van der Meer

In 2020 interviewde ik Annine van der Meer over haar nieuwste boek. Toeval bestaat niet. Carl Jung noemde ‘toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen’ synchroniciteiten. Het was geen toeval dat ik Annine van der Meer enkele jaren daarvoor ontmoette. Zo hadden we beiden interesse in de betekenis van het leven, spiritualiteit, wetenschap en balans tussen mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Maar de klik was dieper, meer op zielsniveau. Toen ik haar nieuwste boek ‘Maria Magdalena ontsluierd, verborgen bronnen herstellen haar geschonden beeld’, aan het lezen was, merkte ik op dat ik de ervaringsverhalen van Maria, herkende als waarheid. Het klopte met mijn innerlijk weten.

Lees meer »